Hoppa till sidans innehåll

Utbildning för medicinsk personal

29 APR 2018 00:00
Inger Bladin från klubben deltog i Svenska karateförbundets utbildning för tävlingsläkare och sköterskor i Stockholm på lördag den 28 april.
  • Skapad: 29 APR 2018 00:00

Inger tränar karate och har grönt bälte. Hon är medicinsk personal vid klubbens arrangerade tävlingar. 

Lördag 28/4 samlades ett tjugotal läkare och sköterskor i Stockholm för att gå förbundets kurs för medicinsk personal på tävling. Fokus var på commotio, dvs hjärnskakningar.

I karate tar bra tävlingsutövare poäng på skickliga tekniker med god kontroll - vi ska inte skada varandra. Tyvärr händer ändå ibland incidenter, där det allvarligaste är för hårda träffar mot huvudet. Kursdagen syftade till att ge verktyg för att kunna observera, åtgärda, vårda och följa upp på bästa sätt. Även om de allvarliga fallen idag är relativt få, ska vi göra vårt bästa att det inte blir fler.

Bl.a. föreläste Yelverton Tegner, Sveriges ledande expert på hjärnskakningar. Victor Bull berättade också sin starka historia om hur en framgångsrik karriär som landslagsfighter fick sitt slut pga av detta och den tuffa tiden efter, en gripande inspiration till oss att fortsätta vårt förebyggande skadearbete.

Under ledning av Medicinska kommittén gick man också igenom vilken typ av andra skador som kan förekomma och hur man tar hand om dessa. Jadranka Plese från förbundsstyrelsen föredrog det ansvar som följer med Kampsportslagen och Domarkommittén och Tekniska kommittén undervisade om läkarens roll i förhållande till regelverket.


Epost: This is a mailto link

Sensei Siamak Rezaie, 5.e dan Kyoshi, grundaren av och chefsinstruktör för Göteborg Karate Akademi & European Kanzen Ryu Karate.

 

 Gilla oss på Facebook

   

 

Här kan du betala med epassi.

Här kan du betala med ActiWay och friskvårdskuponger.

 

Hitta till oss, klicka på kartan

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Göteborg Karate Akademi IF - Karate
Kvibergs kaserner, Övre kaserngården 4D
41528 Göteborg

Besöksadress:
Kvibergs kaserner, Övre kaserngården 4D
41528 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0704441025
E-post: This is a mailto link

Se all info

Shinan Farhad Varasteh sensei, 10.e dan Nanshi, grundaren av
Kanzen-Ryu Karate