Hoppa till sidans innehåll
Foto: RafaCasal

Alkohol & tobak


Riksidrottsförbundet vill ha en ren idrott

Svensk idrott vill inte att alkoholdrycker ska förekomma bland vare sig ledare eller aktiva i samband med barn- och ungdomsverksamhet. Det ska råda nolltolerans mot narkotika och doping och vi arbetar för en tobaksfri idrott.

Riksidrottsförbundets (RF) idéprogram Idrotten vill slår fast att svensk idrott genom sin verksamhet vill medverka till en positiv utveckling i samhället och aktivt ta ställning mot det som är dåligt och nedbrytande.

ANDT står för alkohol, narkotika, doping och tobak. RF sitter med i regeringens ANDT-råd och är medlemmar i frivillighetsorganisationernas kunskap- och paraplyorganisation för alkohol- och narkotikafrågor, CAN, Centralförbundet alkohol- och narkotikaupplysning.

RF vill vara med och skapa ett samhälle fritt från narkotika och doping, med minskade medicinska och sociala skador orsakade av alkohol- och tobaksbruk.

  • Nolltolerans mot narkotika och doping
  • Minska allt tobaksbruk och förhindra att minderåriga börjar använda tobak
  • Förhindra allt ohälsosamt alkoholbruk, minska konsumtionen och motverka skadliga dryckesvanor.

RF:s alkohol- och tobakspolicy anger bland annat att:

  • Alkoholdrycker inte bör förekomma bland vare sig ledare eller aktiva i samband med idrottsverksamhet för barn och ungdomar. Idrottsrörelsen vill senarelägga ungdomars alkoholdebut. 
  • Idrottsföreningar uppmärksammar gällande lagstiftning och tillståndsenhetens anvisningar när det sker utskänkning av alkoholdrycker.
  • SISU Idrottsutbildarna tar upp alkoholfrågorna i sin ledarutbildning för att stimulera diskussion. Målet är att förbund och föreningar ska nå fram till en egen policy.
  • Förenings- och förbundsarbete bör bedrivas i rökfria lokaler, att skapa helt rökfria idrottsmiljöer inomhus och rökfria zoner utomhus.
  • Barn- och ungdomsledare har en stor betydelse som förebilder. De bör informera om riskerna med tobaksrökningens och snus.
Uppdaterad: 26 NOV 2017 23:22
Epost: This is a mailto link

Sensei Siamak Rezaie-H grundare av Karate Akademi

Här kan du betala med epassi.

Här kan du betala med ActiWay och friskvårdskuponger.

 Gilla oss på Facebook

   

Karate-EM den 12-16 maj 2021 i Göteborg

 

Hitta till oss, klicka på kartan

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Göteborg Karate Akademi IF - Karate
Kvibergs kaserner, Övre kaserngården 4D
41528 Göteborg

Besöksadress:
Kvibergs kaserner, Övre kaserngården 4D
41528 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Grundare av
Kanzen-Ryu Karate-do
Shinan Farhad Varasteh